Hermeneutikai Kutatóközpont

A Hermeneutikai Kutatóközpont új kiadványokkal jelentkezik

Budapest – Szeretettel ajánljuk a Hermeneutikai Kutatóközpont közelmúltban, illetve a tavasz folyamán megjelenő kiadványait, amelyek megvásárolhatók, illetve előjegyezhetők az intézményben.

A Hermeneutikai Kutatóközpont munkatársat keres

Budapest – A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán (1088 Budapest, Reviczky u. 4.) 1993-ban indult Hermeneutikai Kutatóközpont Intézet (hermeneutika-btk.eu) és a 2012 óta működő Jonathan Edwards Center – Hungary (jec.hu) 2021. február 1-től adminisztrátori munkakörben munkatársat keres heti 30 órában (napi 6 óra).

Már kapható Gerőfiné Brebovszky Éva Intertextualitás és bibliaértelmezés a Zsidókhoz írt levél példáján című könyve

Budapest – Megjelent Gerőfiné Brebovszky Éva Intertextualitás és bibliaértelmezés a Zsidókhoz írt levél példáján című könyve. A kiadvány szaklektora Pecsuk Ottó volt. A Hermeneutikai Füzetek 40. része a Hermeneutikai Kutatóközpont kiadásában jelent meg. A mű kapható a Huszár Gál Könyvesboltban (Deák tér 4.) és az Evangélikus Könyvesboltban (Üllői út 24.).

Valóban feltámadt-e Jézus a halálból? | A Hermeneutikai Füzetek 39. száma – elektronikus formában

Budapest – A Hermeneutikai Kutatóközpont 2020 márciusában megjelentette Carl E. Braaten nyugalmazott evangélikus professzor Vitatott Jézus. Kicsoda Ő? című könyvét. Tekintettel a koronavírus-járvány okozta jelenlegi helyzetre, a könyvet a kutatóközpont elektronikus formában szívesen elküldi térítésmentesen az érdeklődőknek.

Evangélisták szemével olvasva

Budapest – Richard B. Hays könyve arra érzékenyít minket, hogy felfedezzük az Újszövetségben is az Ószövetséget, Jézus Krisztusban pedig az Ószövetség Istenét.

Megjelent Richard B. Hays Visszafelé olvasás című könyve

Budapest – A Hermeneutikai Kutatóközpont kiadásában 2019. december 20-tól kapható Richard B. Hays Visszafelé olvasás – Figurális krisztológia & négyszeres evangéliumi tanúságtétel című könyve.
Feliratkozás RSS - Hermeneutikai Kutatóközpont csatornájára