Sulisiker Soltvadkerten

Sulisiker Soltvadkerten

Share this content.

Forrás: iskolasoltvadkert.hu
Soltvadkert – A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a korábbi öt nyertes pályázatára építve idén ismét eredményesen pályázott az Európai Bizottságnál. Ezúttal a Tempus Közalapítvány által kiírt Erasmus+ pályázaton nyert, s ezáltal a soltvadkerti iskola az Erasmus-akkreditált intézmények közé került; ez pedig több évre szóló támogatást jelent.

Az első ilyen jellegű pályázatra az ország nagyon sok általános és középiskolája jelentkezett, de csak kevesek pályázatát fogadták el. Bács-Kiskun megyéből például mindössze három oktatási intézményt „akkreditáltak”. A soltvadkertiek azonban pályázati anyagukkal országosan is a második legjobb eredménnyel kerültek az Erasmus-akkreditált intézmény megtisztelő cím viselésére jogosult nívós iskolák csapatába – az evangélikus iskolák közül egyedüliként.

A siker hozadéka nem csekély: ebben a pályázati ciklusban az intézménynek lehetősége nyílik tanulókat is delegálni külföldi képzésekre. Az angol, illetve a német nyelvet tanuló gyerekek ezeken a tanulmányutakon nyelvtudásukat és kulturális ismereteiket egyaránt bővíthetik. A felkészülés már megkezdődött a pályázat megvalósítására. A nyelvtudást jelenleg belső tanfolyamokon fejlesztik.

Az elmúlt hét sikeres év bebizonyította, hogy a kollégák összefogásával és az iskolavezetés támogatásával olyan tudás szerezhető, amellyel Soltvadkerten már a jövő iskoláját építhetik. A sikeres pályázatot Csiszár Katalin és Szűcsné Martin Erika angol nyelv szakos pedagógusok készítették.

A cikk az Evangélikus Élet magazin 86. évfolyam, 11–12. számában jelent meg 2021. március 21-én.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a kiadó oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!