Biblia-Expedíció – Gyermek- és ifjúsági kiadványok

Biblia-Expedíció – Gyermek- és ifjúsági kiadványok

Share this content.

Forrás: Gyülekezeti és Missziói Osztály
Budapest – Az öt részből álló projekt célja a Biblia korának átlátható megismerése, a bibliai szövegek olvasása iránti vágy felkeltése, és a különböző történetek közötti tájékozódás segítése a kisiskolás korosztálytól kezdve az ifjúságig.

Az elmúlt években számos ismeretterjesztő kiadvány, játék vált elérhetővé, amely a gyermekek és ifjúság közötti szolgálatot segíti családban, gyülekezetben és intézményben egyaránt. Miért lehet hiánypótló mégis ez a csomag, amelyet a Gyülekezeti és Missziói Osztály a Gyermek-és Ifjúsági Bizottsággal együtt készített el evangélikus közösségeink számára?

A Biblia Expedíció megálmodásával és megvalósulásával egy közel egy éves munka eredményét foghatják hamarosan a kezükben lelkészek, hitoktatók és diákok. Az öt részből álló projekt célja a Biblia korának átlátható megismerése, a bibliai szövegek olvasása iránti vágy felkeltése, és a különböző történetek közötti tájékozódás segítése a kisiskolás korosztálytól kezdve az ifjúságig.

Milyen anyagok várják már, hogy használatba vegyék közösségi tanulásban, illetve egyéni elmélyülésben?

– A1-es méretű bibliai idővonal, hátulján ehhez kapcsolódó interaktív térkép (500 darab készült belőle)
– Bibliai könyvek rövid ismertetőjét tartalmazó leporelló – ehhez tartozó matricás regiszterrel (2000 darab készült belőle)
– Bibliai dobble és párosító játék (2000 darab készült belőle)

A különböző típusú, de egységes teológiai és grafikai koncepciójú segédanyagok kiindulópontjai lehetnek gyülekezeti sorozatoknak, de egyéni bibliaolvasási vezérfonal kialakításában is segítséget jelenthetnek.

Az igénylési felületet húsvét után nyitjuk meg, a mintapéldányok eljuttatása még folyamatban van a gyülekezetekhez. A felület megnyitásáról külön értesítést fogunk adni.

A Biblia-Expedíció térképének tematikus igehelymutatója itt érhető el.

A Biblia-Expedíció térképének igehelymutatója helyszínekhez kötve itt érhető el.

A kiadványok szerkesztője: Grendorf-Balogh Melinda, szakmai lektor: Szabóné Mátrai Marianna, korrektor: Ecsedi Klára, grafikus: Gerőfi Anna.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!