Neonhal – Tudom, mivel tartoztam

Neonhal – Tudom, mivel tartoztam

Share this content.

Forrás: Neonhal Együttes
Bemutatjuk a Neonhal zenekar legújabb szerzeményét.

A Tudom, mivel tartoztam a 2020-as, hosszú karantén időszak alatti pezsgő, kreatív folyamat során jött létre. Nagy Tomi valamikor nyár közepén „kapta el” gitáron az alapdallamot, amire a szöveg már szinte magától született. Ahogy a zenekar dalainak zöme, ez is modern kori zsoltárként értelmezhető. Leginkább talán a „hálaadó kategóriába” sorolhatjuk, dicsőítés, tavaszköszöntés Neonhal stílusban. Ez az első azon számok sorában, melyek a Szikra Projekt támogatásával, a Neonhalba júliusban érkező új basszusgitárossal, Urhegyi Pállal kerültek rögzítésre.

A klip születéséről megtudtuk: Nagy Tomi mindennapi bicikliútjai egyikén fedezte fel a helyszínként szolgáló, mezőt átszelő régi, töredezett aszfaltutat. A környezet nagyon passzolt a dal puritán hangzásához, a mobiltelefonnal történő forgatás bő egy órát vett igénybe egy októberi napon. Ezúttal is állandó társukkal, a Browhandfilm alapítójával, Varga Tamással dolgoztak. A látványt fokozó, s a dal mondanivalójára finoman rímelő grafikai elemeket a zenekar felkérésére, teljesen szabad kezet kapva, Pető Illés álmodta és valósította meg 2021 elején.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!